En smakebit på søndag: Spellbound

Etter sånn cirka en måned bestemte jeg meg for å være med på Smakebit på Søndag igjen, hos Flukten fra Virkeligheten. Spesielt siden jeg er treig med å skrive omtaler for tiden er det gøy å være med på noe sånt av og til.

For øyeblikket holder jeg på med en bok som heter Spellbound av Blake Charlton. Det er nummer to i Spellwright-serien (jeg skrev om bok én her) og jeg har ikke kommet så veeeldig langt. Det er ti år siden handlingen i forrige bok, og jeg henger bare sånn måtelig med. Siden det er hovedpersonene jeg først og fremst har falt for, tenkte jeg å bruke et sitat fra deres første møte – eller blir det gjenforening? Samtidig er det litt viktig for plottet.


«Something entirely different occurred to Francesca. «Cyrus, can I ask you a strange question?»
He laughed. «You can’t make this conversation stranger than it already is.»
«When we were together… did you ever notice if I wore an anklet?»
He looked over at her.
«Around my left ankle,» she said. «Did I have a small silver chain?»
«Sure. I remember that.»
«You do? God-of-gods, why didn’t you tell me?»
He studied her face as if trying to figure out if she was joking. «Why would I tell you about your own jewelry?»
«Did we ever talk about the anklet?»
«I was wrong, Fran; you’ve made this conversation even stranger.»

For å forklare litt, ankelkjedet de snakker om er et som Fran ikke kan se selv, og nettopp har fått vite om. En demon tok det på henne for årevis siden – som hun finner ut her – av en bestemt årsak, som jeg ikke skal si mer om.

8 thoughts on “En smakebit på søndag: Spellbound

  • Ciuva says:

   Kjekt at folk liker den! Forfatteren går på medisinstudier nå, i følge baksideteksten. (Han har vært engelsklærer og lærer for barn med lærevansker før) Ikke at jeg skjønner hvordan medisinstudier kan kombineres med noe så omfattende som romanskriving…

  • Mari says:

   Nei, du kan så si. Det høres ihvertfall travelt ut.

   Har du forresten vurdert å skru av ordgodkjenningen på innleggene dine? Blogger har en ganske grei automatisk greie som fanger opp de aller fleste søppelkommentarer 🙂

Legg igjen en kommentar: