Boktema: Yndlingsforfatter på G

I ukens Boktema hos Anette vil hun vite vår favorittforfatter på G. Jeg tenkte først på Neil Gaiman da jeg så temaet for denne uken, men astridterese har allerede skrevet om ham. Ikke at det i og for seg hadde gjort noe, men det er jo en ypperlig anledning til å skrive om en annen av mine yndlingsforfattere som er litt mindre kjent.

Gail Carriger

Gail Carriger er utdannet arkeolog og er forfatter av serien The Parasol Protectorate. Hun ble født i California og har, siden jeg begynte på første boken i serien i fjor, vært en av mine absolutte yndlingsforfattere.

Serien er steampunk/mannerpunk og er utrolig bra skrevet – det er ikke bare spennende, vanedannende og interessant, men også hysterisk morsomt. Handlingen foregår i viktoriatidens London, og handler om følgende: Distingverte og mindre distingverte gentlemen, damer i store kjoler og til tider stygge hatter, oppfinnere, vampyrer, dandyer, varulver, te, parasoller og luftskip. Det høres ut som fullstendig overkill, men er helt perfekt.

Soulless er den første boken i serien, som består av Soulless, Changeless, Blameless, Heartless og Timeless. Timeless kom nettopp ut, og er den siste boken i serien. Carriger selv beskriver serien slik:

Imagine Jane Austen dabbling in science and steam technology. Then imagine P.G. Wodehouse suddenly dropped vampires into the Drones Club. The Parasol Protectorate books are the resulting progeny. They feature a soulless spinster confronting Queen Victoria’s grumpy werewolf investigator over the issue of lisping vampires.

I følge Goodreads har Carriger begynt på en ny serie, The Finishing School, der førsteboka heter Etiquette & Espionage, og handler om en Finishing School for jenter der jentene lærer litt mer enn bare etikette. Boken er YA og kommer i februar 2013, hvis datoen er riktig. Jeg gleder meg!

16 thoughts on “Boktema: Yndlingsforfatter på G

 1. astridterese says:

  Dette var en ukjent forfatter for meg, men jeg ble skikkelig nysgjerrig. Jeg slo henne opp på ulike bibliotek men ser at en nok må kjøpe bøkene hennes for å få lest dem. Det kommer jeg nok til å gjøre, for din beskrivelse passet helt til meg 🙂
  Takk for tips og ha en fin torsdag!

  • Ciuva says:

   Ja, jeg hadde aldri hørt om dem før en venninne av meg anbefalte dem. Men tro meg, det er bøker man leser om og om igjen – i hvert fall gjør jeg det.

   Fin torsdag til deg også!

 2. Pia says:

  Takk for et flott innlegg, men om det er greit så lar jeg være å notere ned boka ;))
  Kos deg du, og gled deg til februar 2013!
  Glad helg!!
  Pia xx

Legg igjen en kommentar: