Smakebit på en søndag: The Devil you Know

Nå var det plutselig lenge siden sist jeg deltok på En Smakebit på søndag. En smakebit på Søndag er laget av Mari hos Flukten fra Virkeligheten, hopp over dit og skriv ditt eget innlegg!
Denne gangen spør hun om de mest minneverdige åpningslinjene – hvilken bok man har lest der åpningen bare har festet seg. Smakebiten min denne uken er ikke direkte fra åpningslinjene, men fra side to – det punktet der jeg bestemte meg for at denne boken er verdt å lese videre.

Boken heter The Devil You Know av Mike Carey. Jeg har ikke kommet langt i den, så jeg aner ikke om den er bra eller ikke, men så langt har den fenget meg veldig. Hovedpersonen Felix Castor er en frilans eksorsist i London som prøver å finne seg et annet levebrød. Som så ofte i bøkenes verden går ikke det så bra, og med den berømmelige aller, aller siste saken før han gir seg er han i ferd med å ta seg vann over hodet.

Sitatet jeg fant er som sagt fra side to og sier ganske mye om både hovedpersonen og skrivestilen i boken:

«The man who opened the door to me was presumably James Dodson, the birthday boy’s father. I took a strong dislike to him right then to save time and effort later.»

14 thoughts on “Smakebit på en søndag: The Devil you Know

  1. astridterese says:

    Jeg har lest Dead Men’s Boots i denne serien, men ikke resten. Denne står på leselisten min, for det kan jo være en fordel å begynne fra begynnelsen 🙂 Ønsker deg en fin søndag!

Legg igjen en kommentar: