Frokostlektyre

22084873Etter et par måneder med forholdsvis laber leselyst, har endelig ting begynt å ta seg opp igjen. Det hjalp veldig å bli ferdig med A Dance With Dragons (George R. R. Martin). Jeg vet serien har blitt skrytt opp i skyene, men jeg synes både denne og forrige bok i serien var dårlige, rett og slett (burde kanskje skrive en omtale). Boken har blitt hengende som en tung sky over leselysten, siden jeg ikke har fått meg til å lese noen andre bøker før jeg var ferdig med denne. Mot egen sedvane er jeg veldig nær å gi opp hele serien. Jeg elsker fantasy, også av den mørke sorten, jeg elsker drager, hovedpersoner som ikke nødvendigvis er helter (kanskje heller det motsatte) og jeg liker også bøker som ikke er redd for å gå i detaljer, men det funker bare ikke i det hele tatt. Nå er det riktignok noen år til neste bok kommer, så jeg rekker helt sikkert å ombestemme meg igjen. Jeg kan ikke fordra å avslutte serier midt i – jeg går for eksempel fortsatt og tenker på å fortsette på Wheel of Time, selv om det er en del år siden jeg ga opp den serien.

Uansett! Nå er leselysten tilbake for fullt, og siden jeg ikke har så mye annet på tapetet på grunn av helsa, blir det mer lesing. Jeg ble akkurat ferdig med The Daylight War av Peter V. Brett (tredje bok i Demon Cycle), og for en leseopplevelse. Gleder meg intenst til neste bok, the Skull Throne, kommer i mars. Disse dagene er jeg inne i en Agatha Christie-periode – jeg kjøpte boken på bildet på Fretex (tror jeg) i fjor, og den er nå min faste frokostbok. Nesten like gammel som meg er den også, den ble gitt ut i 1984. Jeg har ikke egentlig pleid å lese bøker sammen med frokosten, det går mest i blad jeg abonnerer på, men Christie har så passe lengde på kapitlene sine. For tiden blir det ett kapittel til frokost og to før jeg legger meg til å sove om kvelden, og det er superkoselig å drive sånn lesing igjen. Agatha Christie har jeg lest omtrent så lenge jeg kan huske, og selv om det er krim er det egentlig veldig koselige bøker. Jeg er nok mer glad i Poirot-bøkene enn Miss Marple, men til morgenlesning er de veldig greie likevel, og så er det så passe lengde på dem. Denne boken inneholder fem Miss Marple-romaner, hvorav jeg har lest to fra før. For øyeblikket holder jeg på med Nemesis, som er helt OK så langt.

I tillegg holder jeg på med The Book of General Ignorance, som er basert på TV-serien QI og er i et spørsmål-og-svar format. Jeg har ikke sett serien selv, men fikk boken til jul, og den er nå min faste bussbok. Veldig mye interessant i den, og så passer det så greit å lese et par spørsmål på siste bussetappe før jobb. I dag har jeg for eksempel lest om alle konene til kong Henry og det høyeste fjellet på Mars. Det innebærer jo da at jeg går glipp av morgenluren min før jobb (jeg dupper alltid av på bussen), men kanskje det er like greit.

I helgen hadde jeg en liten opprydning i bokhyllene mine. Jeg kan ikke fordra å kvitte meg med bøker, men har innsett at det er bortkastet å ta vare på bøker jeg uansett ikke kommer til å lese om igjen. Jeg har gjort et unntak for bøker med veldig fine omslag, men ellers er det faktisk en del som skal til Fretex. (Mulig jeg poster noen her på bloggen, i tilfelle noen vil ha, men jeg har ikke råd til å sende noen i posten, så det spørs.) I Fretex-stabelen er det også noen bøker jeg har fått til jul eller kjøpt på Fretex som jeg har innsett at jeg ikke egentlig har lyst til å lese – flesteparten av disse befinner seg i «føler jeg burde ha lest»-kategorien. Det er egentlig ingen vits i å kaste bort tiden på slike bøker når jeg uansett ikke har lyst til å lese dem. Det er mulig jeg forandrer mening senere, men da er det tross alt bedre å låne dem på biblioteket. Jeg får bare dårlig samvittighet av å ha dem stående i bokhyllen.

Hva leser dere nå?

3 thoughts on “Frokostlektyre

 1. ciciliehn says:

  Så da var du ferdig med ADWD endelig. Tror ok at maraton-effekten er en av grunnene til at jeg leste den fort (og likte den godt). Hadde jo nettopp lest den fjerde boken, var på ferie, trengte lesestoff, og begynte rett på femte. Er jo litt som når man ser sesonger av en TV serie etter hverandre, ting kan virke bedre enn de er.

  Wheel of Time kan du bare begynne å lese på nytt forresten. Nå er den jo komplett! Jeg jobber meg gjennom siste boken nå. Leser litt hver uke, og elsker boken så langt. Lar ikke meg selv forsvinne helt inn i den, for da blir det ingen søvn på meg, og jeg mister litt av gleden med å lese den. Er trist da, vil ikke bli ferdig, men er på tide jeg vet hvordan det ender. *snufs*

  Ellers har jeg tenkt til å lese Steelheart og Råta nå i mars. De er de neste på listen min, som ikke akkurat blir noe mindre for tiden.

  Du får poste hvilke bøker som skal ut, kanskje noen av dem vil til meg i steden :p

 2. Stig says:

  Game of Thrones (TV-serien) er min absolutte favoritt i løpet av eit TV år. Men bøkene serien er tufta på er rett og slett rubbish. For mye informasjon, for mangen dødpunkt-pasasjer – og den norske oversettelsen er rett og slett eit skrekk-eksempel på korleis ein IKKJE skal oversette bøker. RR Martin er rett og slett kongen av inefficiency og excessiveness, både i litterært innhold og i litterær utførelse… Men sverger som sagt til TV-serien <3

  For tida leser eg Huset Mellom Natt og Dag, norsk sci-fy! Anbefalast sterkt 🙂 Neste post på programmet er enten Ender's Game eller Jurassic Park-serien som eg har gått til anskaffelse av… Og så har eg eit digibok-prosjekt med 1Q84… over 48t sammanhengande med alle tre lydbløkene… Så det er tur- og aktivitetsboka mi, så kan eg gjør fleir ting samtidig ^^,

  • Ciuva says:

   Huff, kanskje like greit jeg ikke har lest den norske oversettelsen. Tipper forlaget aldri tok seg tid til å gjøre en god oversettelse fordi bøkene uansett kom til å selge bra. Det mest irriterende med bøkene generelt er jo egentlig at de kunne vært SÅ mye bedre hvis sånn cirka halvparten hadde vært kutta ut. Har ikke sett TV-serien ennå – holder på med Doctor Who for øyeblikket – men må vel nesten se den før eller senere.

   1Q84 er faktisk en av bøkene som skal leveres på Fretex (sier kanskje litt at jeg fortsatt ikke har fått levert dem) – fikk den til jul et år av broren min, men motivasjonen er ikke akkurat til stede…

   Har ikke hørt om Huset Mellom Natt og Dag, men den må absolutt sjekkes ut 🙂

Legg igjen en kommentar: