Stadig noe nytt: Jeg har flyttet til WordPress

Etter hvert som jeg har holdt på med bloggingen en stund og har fått lyst til å tilpasse bloggen litt mer, og spesielt etter at jeg flyttet en av de andre bloggene mine til WordPress, har jeg blitt stadig mer frustrert over Blogger. Jeg fant til slutt et design jeg likte for en tid siden, men jeg var ikke egentlig fornøyd. Jeg syntes selv den var litt ukomfortabel å lese på grunn av lav kontrast, men sammenlignet med det forrige utseendet var det en ganske drastisk forbedring. Samtidig fungerte den ikke optimalt sånn rent praktisk.

Men så oppdaget jeg at appen for å poste på WordPress-blogger via telefon var veldig, veldig grei, og etter hvert også at Blogger-appen for det samme… ikke virket. Samme hva jeg gjorde så hengte den seg opp før jeg hadde skrevet en hel setning, og det er virkelig ikke noe jeg gidder å kaste bort tiden på. Samtidig ser jeg at det å blogge via mobilen gjør det mye lettere å blogge oftere. (Jeg trodde også det skulle tvinge meg til å fatte meg i korthet, men den gang ei.) Greit nok at jeg «mister» statistikken min ved å flytte blogg, men det er da virkelig en liten ting, og den finnes jo uansett på Blogger-profilen min.

Jeg har brukt kvelden til å sette meg inn i hva som skal til for å flytte over til WordPress uten å miste verken følgere eller noe som helst, og slik det ser ut hos meg har det funket. Jeg skriver dette på den nye bloggen, og forhåpentligvis skal de som abonnerer på feeden fra den gamle bloggen automatisk bli videresendt til denne. (Fint om en eller annen følger kan bekrefte/avkrefte at dette er tilfelle). Uansett: Hvis du abonnerer på den gamle siden eller har bokmerket bloggen, kan det være lurt å oppdatere med den nye adressen (http://bokorm.ciuva.com) samt RSS-feeden som dere finner i sidemenyen til høyre. Alt er importert og skal fungere, men det er selvsagt alltid noen rusk i systemet. Jeg har for eksempel fem innlegg som ble importert som kommentarer. Men dette ser ut til å være gamle ting, og jeg tror ikke det er bryet verdt å finne ut hvordan jeg fikser det. Hvis noe ser rart ut, så er det altså bare det.

Som dere ser er designet ganske mye enklere. Bildet under menyen, som jeg tegnet for en del år siden nå, skal byttes ut med et litt nyere når det er ferdig, men jeg så ingen grunn til å vente med å flytte bloggen til da. Menyen over bildet linker til kontaktsiden samt de tre andre bloggene mine. Hva dere finner i sidemenyene kommer nok til å endres litt etter hvert, forhåpentligvis til det bedre, men utseendet blir nok mye det samme. Det er mye renere og enklere – jeg hadde egentlig lyst på noe snirklete noe – men jeg og min testperson (jeg tvang sjefen på jobb til å komme med tilbakemelding) liker denne godt.

Hva synes dere? Verdt styret? Kjedelig?

4 thoughts on “Stadig noe nytt: Jeg har flyttet til WordPress

 1. Hr. Kreatur says:

  Hei, og gratulerer med nytt oppsett! Jeg bruker Blogger, men har ikke prøvd meg på mobiloppdatering ennå, så jeg kjenner ikke til akkurat den funksjonen. Synes det nye oppsettet ditt ble oversiktlig og fint, heading som skiller seg litt ut er også bra. Det eneste som er litt tungt er at tekstlinjene blir litt lange når hovedfeltet er bredt, men det går seg jo til og det tilpasser seg sikkert alt etter om man bruker nettbrett eller pc etc. Og så kan det hende du mister noen kommentarer når man må klikke en ekstra gang for å få opp kommentarfeltet, men det er jo ingen big deal for faste følgere.

  Nyt tirsdagen! 🙂

  • ciuva says:

   Takk for det! 🙂 Jeg er helt enig i at tekstlinjene er litt i lengste laget, men oppdaget det faktisk ikke før nå. Jeg har valgt det smaleste oppsettet på denne malen, men kanskje går det an å justere enda litt mer. Eller eventuelt justere opp skriftstørrelsen, den er jo forholdsvis liten. Jeg var ikke klar over det med kommentarfeltet, så det var bra du sa 🙂 Jeg måtte ikke klikke ekstra her, men det kan jo være en annen grunn.

   Ha en god tirsdag du også!

Legg igjen en kommentar: