30-dagers bokutfordring dag 12: En bok du pleide å elske, men ikke nå lenger (red.)

Dagens utfordring er «en bok du pleide å elske, men ikke nå lenger». Dette blir et fryktelig kjedelig innlegg, for jeg har faktisk ingen bok som passer selv om jeg har vrengt hukommelsen. Jeg har lest bøker jeg pleide å mislike men som jeg liker bedre nå (for det meste fordi jeg har lest senere bøker i serien), bøker jeg liker omtrent like godt, og bøker jeg har mislikt mer eller mindre hele tiden. Men jeg vet faktisk ikke om noen bok jeg pleide å elske som jeg ikke elsker nå lenger. Det måtte i så fall være noen av TL-klubbøkene jeg leste da jeg var tenåring og som ikke akkurat var så bra, men de har jeg heller ikke lest siden, og jeg kan vel egentlig ikke si at jeg elsket dem da heller. De gjorde nytten. Andre bøker har kanskje tapt seg litt, men det er heller ikke bøker jeg har elsket. Kanskje er jeg i overkant lojal mot bøkene jeg liker, ikke vet jeg.

119322NB! Redigert:

Nå som jeg har tenkt på det litt kom jeg på én bok jeg elsket da jeg leste den, men ikke nå lenger, nemlig The Golden Compass av Philip Pullman. Jeg vet ikke helt hva det var som fikk meg til å slutte å like den. Jeg tror nok egentlig at det var bok to og tre som ødela for den. Etter å ha lest dem – og funnet ut at jeg egentlig ikke likte dem så fryktelig godt – var det vanskelig å lese bok én uten de andre bøkene i bakhodet, og da har det bare ikke blitt noe av. Jeg har den fortsatt i bokhylla, men vurderer å gi bort serien i stedet for at den står og samler støv. Det er ikke sånn at jeg misliker den, men jeg har ikke så mye entusiasme igjen for den heller.

 

 

 

 


30 Dagers Bokutfordring

Dag 1: Den beste boken du har lest så langt i år
Dag 2: En bok du har lest mer enn 3 ganger
Dag 3: Din favorittserie
Dag 4: Favorittbok i din favorittserie
Dag 5: En bok som gjør deg glad
Dag 6: En bok som gjør deg trist
Dag 7: Den mest undervurderte boken
Dag 8: Den mest overvurderte boken
Dag 9: En bok du ikke trodde du ville like, men som du endte opp med å elske
Dag 10: Favoritt blant klassikerne
Dag 11: En bok som du hatet
Dag 12: En bok som du pleide å elske, men ikke nå lenger
Dag 13: Din favorittforfatter
Dag 14: Favorittbok av din favorittforfatter
Dag 15: Favorittkarakter, mannlig
Dag 16: Favorittkarakter, kvinnelig
Dag 17: Favoritt sitat(er) fra din(e) favorittbok/bøker
Dag 18: En bok som skuffet deg
Dag 19: Favorittbok som det har blitt lagd film av
Dag 20: Beste romantiske/kjærlighetsbok
Dag 21: Favorittbok fra din barndom
Dag 22: Favorittbok som du eier
Dag 23: En bok som du har hatt lyst å lese lenge, men som du fortsatt ikke har lest
Dag 24: En bok som du skulle ønske flere personer ville lese
Dag 25: En karakter som du gjenkjenner deg mest i
Dag 26: En bok som endret din mening om noe
Dag 27: Den mest overraskende vrien eller slutten
Dag 28: Favorittitler
Dag 29: En bok som alle hatet, men som du likte
Dag 30: Din favorittbok gjennom tidene

Legg igjen en kommentar: