30-dagers bokutfordring dag 14: Favorittbok av din favorittforfatter

ringdrottenEtter gårsdagens innlegg er det kanskje ikke så uventet hva jeg skal skrive om i dag. Temaet er nemlig «favorittbok av din favorittforfatter», og selv om jeg prøver å variere er det ikke alltid det går. Jeg pleier å synes det er vanskelig å velge favorittforfattere, for så vidt også favorittbøker, men skal jeg tenke over hvilken som har betydd mest for meg er det faktisk ganske lett.

I gårsdagens tema, «din favorittforfatter», skrev jeg om Tolkien, og da sier det seg kanskje selv at favorittboken min er Ringenes Herre. Det som kanskje er uventet, i hvert fall for de som kjenner meg, er at bildet til venstre er av den nynorske utgaven, Ringdrotten. Jeg pleier jo ellers å være ganske nøye med å lese bøker som opprinnelig er engelskspråklige på originalspråket. Jeg jobber som oversetter på si, og det er fryktelig, fryktelig lett at den mentale rødpennen kommer frem når jeg leser, enten jeg vil eller ei. Men jeg synes oversetteren har gjort en veldig god jobb i denne oversettelsen, og så skader det selvsagt ikke at omslaget er fint. Så er det liksom noe ved Ringdrotten som passer til å være på nynorsk.

Egentlig er jeg ganske tolerant når det gjelder utgaver av Ringenes Herre. Jeg leste bokmålsutgaven først, så den engelske (som jeg planlegger å kjøpe på nytt – den jeg har er loslitt og har bilde fra den første filmen på omslaget, og selv om jeg elsker filmene liker jeg ikke filmomslag på bøkene mine) og til sist den nynorske da den kom ut. For så vidt ganske passende at det er akkurat denne boken jeg har på flere målformer og språk, tatt i betraktning Tolkiens yrke…


30 Dagers Bokutfordring

Dag 1: Den beste boken du har lest så langt i år
Dag 2: En bok du har lest mer enn 3 ganger
Dag 3: Din favorittserie
Dag 4: Favorittbok i din favorittserie
Dag 5: En bok som gjør deg glad
Dag 6: En bok som gjør deg trist
Dag 7: Den mest undervurderte boken
Dag 8: Den mest overvurderte boken
Dag 9: En bok du ikke trodde du ville like, men som du endte opp med å elske
Dag 10: Favoritt blant klassikerne
Dag 11: En bok som du hatet
Dag 12: En bok som du pleide å elske, men ikke nå lenger
Dag 13: Din favorittforfatter
Dag 14: Favorittbok av din favorittforfatter
Dag 15: Favorittkarakter, mannlig
Dag 16: Favorittkarakter, kvinnelig
Dag 17: Favoritt sitat(er) fra din(e) favorittbok/bøker
Dag 18: En bok som skuffet deg
Dag 19: Favorittbok som det har blitt lagd film av
Dag 20: Beste romantiske/kjærlighetsbok
Dag 21: Favorittbok fra din barndom
Dag 22: Favorittbok som du eier
Dag 23: En bok som du har hatt lyst å lese lenge, men som du fortsatt ikke har lest
Dag 24: En bok som du skulle ønske flere personer ville lese
Dag 25: En karakter som du gjenkjenner deg mest i
Dag 26: En bok som endret din mening om noe
Dag 27: Den mest overraskende vrien eller slutten
Dag 28: Favorittitler
Dag 29: En bok som alle hatet, men som du likte
Dag 30: Din favorittbok gjennom tidene

Legg igjen en kommentar: