30-dagers bokutfordring dag 15: Favorittkarakter, mannlig

 

13706713Dagens utfordring er min mannlige favorittkarakter. Det blir omtrent som å velge den beryktede nåla i høystakken; det er jo så mange! Det blir litt lettere siden Cicilie allerede har skrevet om en av dem, så da bare linker jeg til hennes innlegg med god samvittighet. Jeg kunne ha nevnt noen av de gode, gamle som har fulgt meg gjennom mange år med lesing, som Silk i the Belgariad, Harry Dresden, Alex Verus (av Benedict Jacka), Locke Lamora, hvilken som helst av de mannlige karakterene fra The Parasol Protectorate… Men i dag har jeg tenkt å plukke en fra en bok jeg leser akkurat nå, nemlig The Revenge of Eli Monpress (omnibus av The Spirit War og Spirit’s End) av Rachel Aaron. Disse to bøkene er fortsettelser av boken på bildet, The Legend of Eli Monpress (omnibus av The Spirit Thief, The Spirit Rebellion og The Spirit Eater). Eli er på mange måter en slags oppsummering av alle yndlingskarakterene mine. Tar likegodt med beskrivelsen fra forlaget, siden jeg synes de beskriver ham ganske godt:

Eli Monpress is talented, charming, and a thief. He is the greatest thief of the age, and he’s also a wizard. With the help of his partners he’s going to put his plan into effect. The first step is to increase the size of the bounty on his head, so he’ll need to steal some big things. Like a king.

Etter hvert som man leser utover i serien ser man at Eli kanskje ikke er fullt så overfladisk som man tror han er, og at det er ganske mye mer ved ham enn man tror. Selv om det mest underholdende er hans evne til å irritere på seg gråstein, som vi sier hjemme.

Bokstavelig talt.


30 Dagers Bokutfordring

Dag 1: Den beste boken du har lest så langt i år
Dag 2: En bok du har lest mer enn 3 ganger
Dag 3: Din favorittserie
Dag 4: Favorittbok i din favorittserie
Dag 5: En bok som gjør deg glad
Dag 6: En bok som gjør deg trist
Dag 7: Den mest undervurderte boken
Dag 8: Den mest overvurderte boken
Dag 9: En bok du ikke trodde du ville like, men som du endte opp med å elske
Dag 10: Favoritt blant klassikerne
Dag 11: En bok som du hatet
Dag 12: En bok som du pleide å elske, men ikke nå lenger
Dag 13: Din favorittforfatter
Dag 14: Favorittbok av din favorittforfatter
Dag 15: Favorittkarakter, mannlig
Dag 16: Favorittkarakter, kvinnelig
Dag 17: Favoritt sitat(er) fra din(e) favorittbok/bøker
Dag 18: En bok som skuffet deg
Dag 19: Favorittbok som det har blitt lagd film av
Dag 20: Beste romantiske/kjærlighetsbok
Dag 21: Favorittbok fra din barndom
Dag 22: Favorittbok som du eier
Dag 23: En bok som du har hatt lyst å lese lenge, men som du fortsatt ikke har lest
Dag 24: En bok som du skulle ønske flere personer ville lese
Dag 25: En karakter som du gjenkjenner deg mest i
Dag 26: En bok som endret din mening om noe
Dag 27: Den mest overraskende vrien eller slutten
Dag 28: Favorittitler
Dag 29: En bok som alle hatet, men som du likte
Dag 30: Din favorittbok gjennom tidene

Legg igjen en kommentar: