30-dagers bokutfordring dag 20: Beste romantiske bok

11174642Da er det dag 20, og temaet i dag er «beste romantiske bok». I og for seg en utfordring for noen som overhodet ikke leser kjærlighetsbøker. Jeg kan takle et romantisk subplott, men ikke som hovedplott. Som regel. Så har man jo noen bøker som er unntakene. Noen var bra, noen var dårlige, og noen har jeg rett og slett ikke fullført.

For et par år siden anbefalte en på skrivegruppen min meg denne, A Discovery of Witches av Deborah Harkness. På mange måter er den Twilight Done Right. Den handler om Diana, en heks, og Mathew, en vampyr, som snubler over hverandre på Oxford. Tross ørten varsellamper fra begge sider finner de hverandre, og ting skjer. Jeg skulle ønske jeg kunne være mer spesifikk enn at «ting skjer», men det er en stund siden jeg leste den, og det var et av årene jeg leste hinsides mange bøker. Så selve handlingen er jeg litt vag på. Men jeg husker at jeg ikke syntes den var kjedelig eller flau i det hele tatt, og at den tok slutt litt før jeg hadde tenkt. Jeg har også kjøpt og lest bok 2, som ikke var helt like bra. For å si det sånn: Det er en romantisk bok jeg faktisk har tenkt å lese om igjen. Bedre tror jeg knapt det blir på den fronten.

 

 


30 Dagers Bokutfordring

Dag 1: Den beste boken du har lest så langt i år
Dag 2: En bok du har lest mer enn 3 ganger
Dag 3: Din favorittserie
Dag 4: Favorittbok i din favorittserie
Dag 5: En bok som gjør deg glad
Dag 6: En bok som gjør deg trist
Dag 7: Den mest undervurderte boken
Dag 8: Den mest overvurderte boken
Dag 9: En bok du ikke trodde du ville like, men som du endte opp med å elske
Dag 10: Favoritt blant klassikerne
Dag 11: En bok som du hatet
Dag 12: En bok som du pleide å elske, men ikke nå lenger
Dag 13: Din favorittforfatter
Dag 14: Favorittbok av din favorittforfatter
Dag 15: Favorittkarakter, mannlig
Dag 16: Favorittkarakter, kvinnelig
Dag 17: Favoritt sitat(er) fra din(e) favorittbok/bøker
Dag 18: En bok som skuffet deg
Dag 19: Favorittbok som det har blitt lagd film av
Dag 20: Beste romantiske/kjærlighetsbok
Dag 21: Favorittbok fra din barndom
Dag 22: Favorittbok som du eier
Dag 23: En bok som du har hatt lyst å lese lenge, men som du fortsatt ikke har lest
Dag 24: En bok som du skulle ønske flere personer ville lese
Dag 25: En karakter som du gjenkjenner deg mest i
Dag 26: En bok som endret din mening om noe
Dag 27: Den mest overraskende vrien eller slutten
Dag 28: Favorittitler
Dag 29: En bok som alle hatet, men som du likte
Dag 30: Din favorittbok gjennom tidene

Legg igjen en kommentar: