30-dagers bokutfordring dag 21: Favorittbok fra din barndom

 

2989727Vi er inne i siste tredjedelen av bokutfordringen, og denne gangen er det et lett tema for min del. Jeg har mange bøker jeg elsket da jeg var liten, og mange av dem leser jeg fortsatt. Jeg leste ganske mye som liten, blant annet en del bokklubbøker. Jeg var ikke særlig kresen, og siden både jeg og brødrene mine hadde vært med i bokklubber ble det mye forskjellig. Og det var mange skatter som jeg har lest helt opp i voksen alder. Stallgjengen, for eksempel, og den andre serien om veddeløpshestene (husker ikke hva serien heter). Sølvhingstens Sønner (men jeg har fortsatt ikke lest bok én). Den Røde Pimpernell. Alt av Astrid Lindgren og Anne-Cath. Vestly. Enid Blyton (vi har nesten alle bøkene i Fem-serien – brødrene mine begynte å samle på dem, og jeg fortsatte med det, men det mangler fortsatt noen få bøker). Men til tross for alle de gode bøkene er det overhodet ikke vanskelig å finne favoritten.

Det er kanskje ikke så rart at det ble akkurat denne, tatt i betraktning hvilke bøker jeg leser mest av nå for tiden. Jeg vet ikke engang hvor jeg skal begynne med å beskrive hvorfor jeg liker den så godt. Det er ikke til å legge skjul på at det er en type setting jeg alltid har likt godt og som har smittet over i skrivingen min (mystiske skoger, overnaturlige vesen, røvere med et godt hjerte, bortgjemte borger…). Kanskje er det blandingen av kjent og ukjent, ikke vet jeg. Den var akkurat passe spennende og skummel, samtidig som den var koselig. Jeg var veldig glad i koselige bøker, spesielt hvis de klarte å være spennende samtidig. Brødrene Løvehjerte var også en favoritt.

Hva var din?

 


30 Dagers Bokutfordring

Dag 1: Den beste boken du har lest så langt i år
Dag 2: En bok du har lest mer enn 3 ganger
Dag 3: Din favorittserie
Dag 4: Favorittbok i din favorittserie
Dag 5: En bok som gjør deg glad
Dag 6: En bok som gjør deg trist
Dag 7: Den mest undervurderte boken
Dag 8: Den mest overvurderte boken
Dag 9: En bok du ikke trodde du ville like, men som du endte opp med å elske
Dag 10: Favoritt blant klassikerne
Dag 11: En bok som du hatet
Dag 12: En bok som du pleide å elske, men ikke nå lenger
Dag 13: Din favorittforfatter
Dag 14: Favorittbok av din favorittforfatter
Dag 15: Favorittkarakter, mannlig
Dag 16: Favorittkarakter, kvinnelig
Dag 17: Favoritt sitat(er) fra din(e) favorittbok/bøker
Dag 18: En bok som skuffet deg
Dag 19: Favorittbok som det har blitt lagd film av
Dag 20: Beste romantiske/kjærlighetsbok
Dag 21: Favorittbok fra din barndom
Dag 22: Favorittbok som du eier
Dag 23: En bok som du har hatt lyst å lese lenge, men som du fortsatt ikke har lest
Dag 24: En bok som du skulle ønske flere personer ville lese
Dag 25: En karakter som du gjenkjenner deg mest i
Dag 26: En bok som endret din mening om noe
Dag 27: Den mest overraskende vrien eller slutten
Dag 28: Favorittitler
Dag 29: En bok som alle hatet, men som du likte
Dag 30: Din favorittbok gjennom tidene

Legg igjen en kommentar: