En Smakebit på Søndag: The Name of the Wind av Patrick Rothfuss

Søndag betyr En Smakebit på Søndag hos Flukten fra Virkeligheten, og for en gangs skyld har jeg husket på det i tide til faktisk å skrive et innlegg. Denne uken skal jeg dele en smakebit fra en av yndlingsbøkene mine, nemlig The Name of the Wind av Patrick Rothfuss. Boken er nummer én i serien Kingkiller Chronicles, og sitater som de jeg skriver under her er noen av mange grunner til at jeg elsker bøkene. Jeg skrev også om denne boken i dag 9 av bokutfordringen.

2495561Historien i The Name of the Wind er todelt: Den begynner i et vertshus der The Chronicler leter etter en sagnomsust trollmann for å skrive ned den faktiske historien hans, i motsetning til alle ryktene og legendene. Men mannen han har lett etter er bare kjent hos de lokale som verten på vertshuset, ikke noe mer. Den andre delen er selve historien, om den unge gutten Kvothe som mister sine foreldre. Etter hvert ender han opp på Universitetet, hvor han lærer magi, og prøver å finne ut mer om dem som drepte foreldrene hans (ikke så lett på et sted hvor alle insisterer på at de ikke eksisterer).

Words are pale shadows of forgotten names. As names have power, words have power. Words can light fires in the minds of men. Words can wring tears from the hardest hearts.

Og så måtte jeg bare ta med enda et sitat:

I have stolen princesses back from sleeping barrow kings. I burned down the town of Trebon. I have spent the night with Felurian and left with both my sanity and my life. I was expelled from the University at a younger age than most people are allowed in. I tread paths by moonlight that others fear to speak of during day. I have talked to gods, loved women, and written songs that make the minstrels weep. You may have heard of me.

7 thoughts on “En Smakebit på Søndag: The Name of the Wind av Patrick Rothfuss

  1. Ewelina says:

    Jag är lite sugen på att testa på att läsa något av denna författare, men jag har inte gjort det än. Tack för smakebiten och ha en trevlig kväll!

Legg igjen en kommentar: