Hva bruker dere til å følge blogger?

Som tittelen sier, hva bruker dere til å følge blogger eller følge med på om det kommer nye poster på blogger dere liker? Etter at jeg flyttet over fra Blogger til WordPress har jeg begynt å bruke Digg Reader, og var fornøyd lenge, til jeg oppdaget at oppdateringene var mer eller mindre tilfeldige. Plutselig kunne jeg få beskjed om at det var en hel rekke nye innlegg fra en bestemt blogg, og ved nærmere ettersyn var alle disse gamle innlegg fra flere år tilbake. Dette er for ordens skyld blogger jeg har fulgt en stund. Noen mapper oppdaterer seg bare av og til, og noen enkeltblogger får jeg bare oppdateringer fra en gang i blant, selv om mange av dem pleier å oppdatere bloggen flere ganger i uken.

Jeg synes det er fryktelig irriterende å ikke kunne stole på at jeg får med meg nye bloggposter fra blogger jeg liker, og ikke kunne stole på at nye innlegg faktisk er nye. Jeg har lurt på å skifte over til noe annet, men er usikker på hva som er bra. Da jeg begynte med Digg var det stort sett den som hadde fått de beste tilbakemeldingene, i hvert fall av dem jeg likte å bruke. Hva bruker dere? Har dere noen smarte metoder (enten det er et slikt system eller noe helt annet) for å holde dere oppdatert i bloggverdenen?

3 thoughts on “Hva bruker dere til å følge blogger?

 1. Beathesbokhjerte says:

  Jeg har nettopp flyttet bloggen over fra blogspot til wordpress, og var ikke klar over at jeg kunne bruke noe spesielt for å følge ulike blogger. Jeg har kun lagt bloggene til på vanlig måte og har ikke lastet ned noe aka Digg Reader eller noe, men jeg merker jo at det tar lang tid før det oppdateres hos meg. Jeg skal følge spent med på andre kommentarer for her har jeg tydeligvis noe å lære.

 2. Cicilie says:

  Jeg bruker Digg for øyeblikket, og har ikke lagt merke til alle disse tingene, enda. Den fungerer jo greit, men hadde vært flott med noe som ga oppdateringer på telefonen når nye innless kom for eksempel. Noe kanskje det er meningen digg skal, men kan ikke si at den gjør det for meg. Jeg går inn på nettsiden og ser hva som er nytt noen ganger i uken, men hadde vært greit med noe som gav beskjed med en gang, og jeg slapp å huske å sjekke :p

  Tror google hadde en rss leser før, men mener denne ikke eksisterer lenger. Synd, for letteste måten å holde seg oppdatert på alle bloggene er via rss. Må bare finne en leser som er god, effektiv, og ikke krever mye programvare som må lastes ned og greier. Kanskje noen andre har løsningen.

  • Ciuva says:

   Nei, det tok en stund før jeg merket noe, til jeg oppdaget at de ti nye postene som Digg påsto nettopp hadde blitt publisert hos en av bloggene jeg følger, alle ble lagt ut i 2013 (men de faktisk nye oppdateringene, nei, de fikk jeg ikke). Andre blogger får jeg ikke oppdateringer fra i det hele tatt, som jeg oppdaget da jeg gikk inn på et par av de jeg savnet for å sjekke om de hadde sluttet å blogge (det hadde de absolutt ikke). Mobilappen funker så godt som ikke hos meg, så den ga jeg opp etter en uke. Synd, for jeg liker måten Digg er lagt opp på – at man kan ordne feedene i mapper alt etter tema og at det ikke er noe som må lastes ned. Men tror nok jeg prøver en annen parallelt en stund for å se om jeg finner noe som fungerer bedre. Kan jo selvsagt også bruke følgefunksjonen i WordPress, slik jeg gjorde da jeg brukte Blogger, men synes det er mye lettere å følge med når jeg kan kategorisere bloggene litt mer.

Legg igjen en kommentar: