Samlesing Mistborn av Brandon Sanderson

I juli skal jeg og Cicilie lese Mistborn-serien av Brandon Sanderson, siden vi begge har serien men ikke har lest den ennå, som en slags mini-samlesing. Og da tenkte vi: Hvorfor ikke høre om det er flere som vil være med? Det hadde vært kult om det ble flere enn bare oss to, så da fant vi ut at vi skulle gjøre en ordentlig samlesing ut av det.

Jeg har satt opp noen generelle kjøreregler, men om noen har innspill/råd til noe som burde gjøres annerledes tar jeg gjerne i mot 🙂

Samlesingen:

 • Vi leser Mistborn-trilogien av Brandon Sanderson, altså følgende bøker:
 • Inkluderer ikke Alloy of Law, som noen ganger regnes for en del av Mistborn-serien, men ikke den opprinnelige trilogien.
 • Bøkene leses i juli
 • Om du ikke orker/ønsker/rekker/osv å lese alle tre bøkene i juli, kan du selvsagt lese bare én eller to, eller lese den/de siste i august.
 • Legg gjerne ut omtaler av bøkene på bloggen din! Jeg kommer til å legge ut mine omtaler her, med linkfunksjon der du kan linke til din egen omtale slik at andre kan se den. Jeg tenker det mest naturlige vil være å legge ut omtaler i løpet av juli og den første uken av august.
 • Det vil bli laget en samleside her på bloggen, der linker til alle omtalene vil bli postet.

Om forfatteren:

38550Brandon Sanderson (1975) er en amerikansk forfatter som skriver episk fantasy. De fleste av bøkene hans foregår i Cosmere-universet, men består av kortere serier og enkeltstående bøker. Han debuterte med Elantris i 2005, og ga ut første boken i Mistborn-serien i 2006. Andre serier han er kjent for er The Stormlight Archive og Warbreaker, blant annet.

Imidlertid er han kanskje mest kjent som den som fullførte Wheel of Time-serien etter at Robert Jordan døde – en ikke akkurat ubetydelig prestasjon. Han ble valgt nettopp på grunn av den første Mistborn-boken. Selv har jeg ikke lest Wheel of Time-bøkene hans ennå (tok pause etter bok 10), men har hørt gode ting om dem.

 

Om bøkene:

Aske faller fra himmelen, om natten kommer tåka og verden er et trykkende og fargeløst sted. Opprinnelig The Hero of Ages, den tyranniske Lord Ruler styrer The Final Empire med hard hånd. Han har fått gudelignende krefter fra The Well of Asciension og er den som har gjort at verden er som den er. Menneskene selv er inndelt i to grupper – de adelige, som er etterkommere av de som opprinnelig støttet Lord Ruler da han tok makten for tusen år siden, og skaa, som er etterkommerne av de som ikke støttet ham, og blir undertrykt og behandlet som slaver. Det er i utgangspunktet bare de adelige som har magi, eller Allomancy. Hovedpersonen er tyven Kelsier, en Mistborn (magiker) som er halvt skaa, og hans lærling, gatejenta Vin.

Blir du med?

4 thoughts on “Samlesing Mistborn av Brandon Sanderson

 1. Siri says:

  Ahhh, skulle ønske jeg hørte om dette opplegget før 😀 Jeg har ikke bøkene, men veeeldig lyst til å skaffe dem og lese dem en dag 😀
  – Siri

  • Ciuva says:

   Det er ikke for sent! Slik det ser ut nå kommer vi til å holde på en stund før vi er ferdige, og det hadde vært kjekt å være flere! Bøkene er uansett absolutt å anbefale! 🙂

Legg igjen en kommentar: