En Smakebit på Søndag: Nice Dragons Finish Last

Det er langt over en måned siden sist jeg husket En Smakebit på Søndag hos Flukten fra Virkeligheten, så ENDELIG. Jeg har for en gangs skyld blitt ferdig med en bok, og hvilken bok! Ukens smakebit er fra en serie jeg egentlig var litt skeptisk til, selv om den er skrevet av en av mine yndlingsforfattere. Forfatteren heter Rachel Aaron og har blant annet skrevet serien om Eli Monpress, som jeg har nevnt en god del ganger her på bloggen.

20426102

Serien jeg skal skrive om nå heter Heartstrikers, og består foreløpig av to bøker. Det er urban fantasy, og konseptet er at magi plutselig kom tilbake til jorden, brått og voldsomt. Åndene våknet, andre magiske vesener våknet, og dragene våkner. Blant sistnevnte (som kan ta menneskelig form) er vår hovedperson, Julius Heartstriker, som blir kastet ut hjemmefra fordi han er en dårlig drage. Og med dårlig menes her snill og hensynsfull, siden det ikke akkurat hjelper klanen.

Det høres på noen måter ut som en halvdårlig, forhastet bok, men det kunne ikke vært fjernere fra sannheten. Jeg holdt på å glemme å gå av bussen to ganger i forgårs fordi jeg ble så oppslukt av den siste boken. Det er så MYE jeg elsker ved den! Ikke bare er plottet mesterlig skrevet, men den har fantastiske hovedpersoner, bra humor og ikke minst: Drager. Masse drager.

Den første smakebiten er et sitat fra Julius i bok nummer 1:

“So far as I can tell, ‘good dragon’ is just another name for coldblooded sociopath,» he said. «No friends, no trust, no love. Why would I ever want to live like that? It’s not like any of you good dragons are happy.”

Og så et sitat fra bok nummer 2:

“Help us, Juli-wan Kenobi, you’re our only hope.»
For a moment, that almost, almost made Julius feel like a hero. And then he remembered. «Doesn’t Obi-Wan die in that movie?”

4 thoughts on “En Smakebit på Søndag: Nice Dragons Finish Last

Legg igjen en kommentar: