En stadig økende leseliste

Norli nummer 7 i Bergen skal legge ned, noe som i seg selv er temmelig dårlige nyheter, men i alle fall førte det med seg stort salg denne uken. Jeg endte opp å gå innom to ganger, mest fordi jeg ville ha en bok jeg ikke hadde kjøpt den første gangen. Så viste det seg selvsagt at de ikke hadde flere igjen neste gang jeg var innom – men det manglet selvsagt ikke på andre bøker å kjøpe.

IMG_20160110_131344

Dette er alle de nye bøkene mine. En av dem fikk jeg til jul: Evna, som sto øverst på ønskelisten. Nå må jeg bare få lest Råta – dette er virkelig en av de seriene der forventningene er så høye at jeg ikke egentlig klarer å fortsette. Ut fra det jeg har hørt regner jeg ikke akkurat med å bli skuffet, men likevel.

To av dem, The Double-Edged Sword og The Gift, har jeg aldri hørt om før. Etter å ha lest bakpå virket de ganske interessante, og når får man dem dessuten så billig? Så jeg tok sjansen. Noen av dere som har lest dem?

I Am Number Four har vært på «tja»-listen min ganske lenge. Jeg har sett filmen, som jeg syntes var OK, men har liksom ikke somlet meg helt til å lese boken. The Book of Life er siste bok i en trilogi jeg begynte på for noen år siden, og den har vært høyt på kjøpelisten ganske lenge. Første bok i serien er A Discovery of Witches, som jeg tror jeg har skrevet om her.

Ursula Le Guins Tales from Earthsea er en klassiker innen fantasy, en av de titlene som dukker opp igjen og igjen, men jeg har av en eller annen grunn aldri kommet på å faktisk lese den. Nå formelig lå den på hyllen og ropte på meg. Vi får se hvordan den blir!

King of Thorns er bok nummer to i en serie jeg delvis la bort for noen år siden. Ikke fordi den var dårlig – langt derifra – men den ble lest i perioden hvor jeg leste så vanvittig mye, og den druknet litt blant alle de veldig bra bøkene jeg leste. Så leste jeg første bok i en annen serie av forfatteren, Prince of Fools, og den tror jeg ble lesehøydepunktet i julen. Forhåpentligvis får jeg tid til å skrive omtale av den snart. I alle fall innså jeg raskt at jeg ikke kunne la være å lese ferdig den andre serien, så da var det jo greit å finne bok to på tilbud.

Jeg har sånn cirka seks andre uleste bøker i bokhyllen akkurat nå, så vi får se hvor mye jeg får lest, men tatt i betraktning at jeg allerede er en bok på etterskudd i leseutfordringen min burde jeg begynne snart.

Jeg har for en gangs skyld sørget for å lage litt ledig lesetid. Etter høstens kaos av et semester har jeg bestemt meg for at helgene må holdes noenlunde jobbfrie – ikke studier, ikke undervisningsplanlegging, ikke oversettelse (så langt det går i alle fall, det blir jo alltid noen hasteoppdrag). Jeg har bare holdt på en halv uke, men så langt går det greit. På grunn av at jeg begynte så sent ble det en del planlegging av undervisning i går, men det måtte gjøres. Resten av tiden har jeg brukt på trening, litt husarbeid og masse tegning: http://fav.me/d9ncvmg

Denne helgen er jeg altfor bitt av tegnebasillen til å lese, men neste helg derimot… Hvordan sørger dere for å få nok tid til å lese? Eller er det bare jeg som prøver å skvise altfor mange ting inn i hver uke?

 

Legg igjen en kommentar: