Oppsummering 2015 + lesemål 2016

Godt nytt år alle sammen!

Jeg hadde tenkt å skrive noe om hvorvidt jeg nådde lesemålene mine i år, men etter å ha lett rundt på bloggen må jeg bare konkludere med at jeg faktisk ikke lagde lesemål i fjor. Ikke så vanskelig å oppnå dem da…

Goodreads reading challenge

Som alltid deltok jeg i Goodreads Reading Challenge, og årets mål var 50 bøker. Tatt i betraktning hvor travelt året var, tok jeg til fornuft for et par uker siden og nedjusterte målet til 40. Totalt leste jeg 41 bøker, noe jeg er ganske fornøyd med. Spesielt så mange måneder som jeg hadde lesetørke!

Tallenes tale

Det ble totalt 41 bøker, pluss pensumbøker. Det aller, aller meste var fantasy, enten urban fantasy eller episk fantasy, mens en del var krim. Jeg prøvde også en ungdomsbok av en libanesisk forfatter, pluss to science fiction-bøker.

Hele 11 bøker fikk fem stjerner på Goodreads, 14 fikk fire stjerner, 10 fikk tre stjerner og 6 fikk to. De fleste ble lest i februar, i sommer eller nå i desember.

Dette var også året jeg begynte å lese bøker på Kindle-appen på telefonen min. Fryktelig greit når man bruker mye tid på buss i løpet av en uke. Seks bøker ble lest digitalt dette året, men jeg er nok fortsatt mest glad i bøker på papir. Men det er greit med en litt lettere veske på de dagene jeg må ha mye annet med meg.

Jeg har for tiden sju bøker i bokhyllen som jeg ikke har lest ennå, og planen er å lese disse ferdig før jeg i det hele tatt vurderer noe bokkjøp. Jeg har et gavekort jeg kan bruke, selvsagt, men perfeksjonisten i meg har lyst til å kunne sortere bokhyllene mine på nytt før jeg kjøper noe nytt.

Lesemål 2016

  1. Lese 52 bøker – det er i hvert fall antallet jeg har registrert i årets leseutfordring på Goodreads, og en bok i uken burde være fullt gjennomførbart. Det er bare 11 bøker mer enn i år, og hvis jeg bare leser litt jevnere gjennom året er det ingen grunn til at det ikke skal gå.
  2. Blogge minst en gang i uken.
  3. Skrive minst en omtale i måneden. Helst flere, selvsagt, men det er noe med å komme inn i det igjen. Jeg føler nesten at jeg har glemt hvordan man gjør det.
  4. Prøve en sjanger jeg ikke har lest på en stund.
  5. Lese alle de sju uleste bøkene som står i bokhyllen min per dags dato.

Har dere mange lesemål i år?

Legg igjen en kommentar: