Lesemål 2017

I alle dager, et nytt innlegg? Hvem skulle trodd! Jeg hadde ikke tenkt å ha en så lang bloggpause, men av og til blir det bare sånn, og det har vært et hektisk år.

Etter flere år med 52 bøker som lesemål (siden det er én i uka) eller til og med 100 et år, har jeg i år moderert meg. I år er nemlig stressmestring en prioritet, og selv om jeg leser bøker for å slappe av, føles det fort som en plikt og ikke en hobby hvis man ikke har så mye tid til overs. Så i år har jeg prøvd å moderere lesemålene mine mest mulig.

Årets lesemål

 1. Lese 12 bøker, dvs 1 per måned. På Goodreads har jeg oppført 26, men så lenge det blir over 12 – noe som er helt overkommelig – skal jeg være fornøyd.
 2. Lese ferdig Wheel of Time. Serien som kanskje er den jeg har holdt på med lengst, og som jeg på et tidspunkt ga opp fullstendig. Etter å ha hørt reaksjonene på de siste par bøkene har jeg innsett at jeg bare må lese den ferdig, og nå står bøkene klar i bokhylla.
 3. Lese ferdig Ravneringene. Jeg likte førsteboka så godt at jeg rett og slett ikke har klart å fortsette. Merkelig, men sånn er det – jeg har det på samme måte med serier som Dresden Files. Må kjøpe boka så fort den kommer ut, men klarer ikke å lese den før kanskje et halvt år etter.
 4. Ikke kjøpe nye bøker før i juli. Hyllen med uleste bøker er stappfull, og siden jeg får lite feriepenger i år må jeg spare mest mulig. Derfor blir det (forhåpentligvis i hvert fall) ingen bokkjøp før tidligst 01.07.17. Av en eller annen grunn føler jeg dette blir det vanskeligste målet…!

Så det er mine lesemål. Jeg har som vanlig også noen skrivemål, men de legger jeg ut på skrivebloggen i løpet av uka. Har du noen lesemål i år?

2 thoughts on “Lesemål 2017

 1. Mari - Flukten fra virkeligheten says:

  Så fine mål du har. Det er lurt å ikke la lesingen bli stress, en hobby bør være noe en koser seg med. Føler man press havner en også lett i lesetørka, det er min erfaring.

  Fornuften sier meg at kjøpestopp hadde vært et smart mål for meg også. Vi får se. Ellers har jeg som mål å lese ca. 80 bøker i år, vi får se hvordan det går. Ønsker deg en riktig fin lørdagskveld 🙂

  • Ciuva says:

   Takk for det! Tenkte jeg skulle prøve å ha realistiske mål for en gangs skyld, og det har vært en del lesetørke det siste året. Lykke til med ditt mål også!

Legg igjen en kommentar: